Költségkezelő alkalmazás fejlesztése Univerzális Windows Platformra

OData támogatás
Konzulens:
Tóth Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink háztartásainak egyik legfontosabb kérdése, hogyan maradhatunk saját pénzügyi határainkon belül anélkül, hogy eladósodnánk a különféle hitelekkel, személyi kölcsönökkel. A téma számomra különösen aktuális ugyanis én magam is most kezdtem el önálló életemet, így a pénzügyek kezelése is saját feladatommá vált. Sok ember számára gondot okoz a takarékosság és az előre tervezés, ezzel megnehezítve saját és a velük együtt élők helyzetét.

Az általam készített program az említett problémákra kínál megoldási javaslatot, egy már létező pénzügyi menedzsment újragondolásával. Ez az úgynevezett „boríték rendszer” melynek lényege, hogy minden hónap elején a bevételeinknek megfelelően tematikusan limitáljuk kiadásainkat. Ennek betartása segíti a takarékosságot, emellett könnyebben tehetünk félre későbbi céljaink megvalósítására. Az általam készített program praktikusabbá és átláthatóbbá teszi a rendszer alkalmazását, amivel sok időt lehet megspórolni. Automatizál egyes lépeseket, rendszerezi és visszakereshetővé teszi a korábban hozzáadott tételeket.

Az elkészült számítógépes alkalmazás megvalósítja az említett boríték rendszert és funkcióiban kibővíti azt. A program készítésekor teret adtam a bővítés lehetőségének, ezáltal további funkciókkal kiegészíthető.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.