Költségvetéstervezési folyamatok automatizálása

OData támogatás
Konzulens:
Györfi László Dr.
Számítástudományi és Információelméleti Tanszék

A szakdolgozat célja a Lufthansa Systems Hungária Kft (továbbiakban LSYH) által korábban használt, Microsoft Excel alapú, éves költségvetés tervezési folyamatát megvalósító rendszer újratervezése, egyszerűsítése, és kiváltása egy, a modern technológiákon alapuló számítógépes programmal. Az új megoldás segítségével a tervezésben résztvevő szereplők egyszerűbben, kényelmesebben és hatékonyabban tudják ellátni a feladatukat.

A dolgozat először ismerteti a megoldandó feladatot (az ügyfél, az LYSH rövid bemutatásával egybekötve), majd ezt követően elmagyarázza a feladat által érintett témakör, a költségvetés tervezés elméletét. Ezután a szakdolgozat részletesen értelmezi a feladatot, bemutatja a megoldandó problémákat, az ügyfél elvárasait és a követelmény analízis során meghatározásra került, a feladattal szemben támasztott követelményeket is. A követelmények ismertetése után a dolgozat ismerteti - a fejlesztést megelőző - tervezési folyamatot és annak eredményét, a tervezés alatt kiválasztott technológiákat, majd bemutatja a fejlesztés legfontosabb lépéseit. Végül a késztermék tesztelési koncepciójának-, teszt végrehajtásának- és a teszteredmények bemutatására és kiértékelésére kerül sor

A szakdolgozatnak sikerült elérnie a kitűzött célokat. A szerző hatékonyan tudta az egyetemen tanult, a szakdolgozat megvalósításához releváns szaktudást felhasználni és beleintegrálni a dolgozatba. Továbbá sikeresen megvalósult az ügyféllel a követelmény analízis, a demo program megtervezése-, megvalósítása-, tesztelése- és az ügyfélnek történő bemutatása is. További feladatként a rendszer befejezése, LSYH belső környezetébe való integrálása és az üzembe helyezése maradt hátra, ami a soron következő költségvetés tervezési időszak kezdetéig előreláthatólag meg fog valósulni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.