Kommunikációs egység fejlesztése FSE versenyautóhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Balogh Attila
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság a technikai sportok területén egyre inkább előtérbe kerülnek a műszaki megoldások, melyek egyre jelentősebben befolyásolják egy-egy verseny kimenetelét, ezért a fejlesztéseket a lehető leggyorsabban, ugyanakkor megfelelően kell kivitelezni. Egy ilyen, a fejlesztéseket és teszteléseket gyorsító és megkönnyítő eszköz lehet a diplomamunkában bemutatott CAN-logger. A piacon számos kialakításban megtalálhatjuk, viszont ezeknek az eszközöknek az ára meglehetősen magas. A logger elsődleges feladata a CAN busz monitorozása és ezeknek az adatoknak az eltárolása. Az adattárolónak viszonylag nagy kapacitásúnak, gyorsnak, illetve mobilnak kell lennie. Az eszköznek emellett számítógéppel is tudni kell kommunikálnia. Mi egy ilyen eszköz megvalósítását tűztük ki célul.

A dolgozat első részében bemutatom, hogy milyen követelményeknek kell az eszköznek megfelelni és ezeket figyelembe véve kiválasztjuk a használni kívánt részegységeket.

A második részben a kiválasztott adattároló specifikációját, protokollját és inicializálását nézzük meg tüzetesebben.

A harmadik részben az adattárolón megvalósítandó fájlrendszer felépítése található meg, és megismerhetjük egy viszonylag gyors megvalósítását.

Az utolsó részben pedig a megvalósítás során használt fejlesztőkörnyezetet mutatom be, illetve az eddig megvalósított részeket nézzük meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.