Kommunikációs és szinkronizációs modul fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Timár András
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Egy önvezető autó irányítási algoritmusai számára nélkülözhetetlen, hogy a különböző szenzor mérések ideje ismert legyen. Ezen szenzorok belső órajelei egymáshoz képest szinkronizálatlanok. Egy bonyolult robotikai rendszer esetén a szinkronizálatlanságból fakadó pontatlanság a teljes rendszer stabilitását jelentősen befolyásolja, amelyet csak a számítási teljesítmény csökkentésével lehet kompenzálni.

A feladatom egy olyan modul megtervezése és felprogramozása volt, mely képes a jármű irányításában szerepet játszó szenzorok szinkronizációjának megvalósítására, a szenzoroktól beérkezett adatok feldolgozására és a rendszer által használt kommunikációs protokoll szerint a feldolgozott mérések továbbítására a központi feldolgozó egység felé.

Szakdolgozatom bemutatja e modul (Sensor Interface Box) szinkronizálási koncepciójának kialakítását, sematikus kapcsolási rajzának megtervezését valamint koncepció megvalósítására képes szoftver struktúráját. Ezeken kívül kitérek az önvezető járművek irányításának koncepciójára, megmutatva, hogy a modul hogyan illeszkedik a kialakított rendszerbe.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.