Kompakt audiolejátszó tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Péter Gábor
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Szakdolgozatom témája olyan hordozható audiolejátszó tervezése, amely a mai felhasználói igényeket kielégíti, és a leggyakrabban használt zenei formátumok lejátszását támogatja.

Dolgozatom első fejezetében bemutatom a mai leggyakrabban használt zenei fájlformátumokat, elemzem őket felépítés szempontjából, rámutatok az adott formátumra jellemző előnyökre és hátrányokra.

A következő fejezetben bemutatom a médialejátszók történetét a kezdetektől a napjainkig, és bemutatok három elterjedt lejátszót. A lejátszókat elemzem felhasználói szemszögből, illetve a hardver felépítés szempontjából is összehasonlítom őket.

Ezek után rátérek az általam tervezett lejátszó tervezési szempontjaira, végigvezetem az olvasót az alkatrészek kiválasztásán és ismertetésén keresztül a komplett kapcsolási rajz összeállításáig. Ismeretem a fizikai megvalósítás során felmerülő szempontokat, és végül bemutatom az összeszerelt lejátszót.

Az utolsó fejezetben ismertetem a megépült lejátszót működtető vezérlő programot. Bemutatom a vezérlő programnak a szerkezetét, ismertem a különböző hardverek működését biztosító funkciókat és a megvalósított grafikus felületet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.