Komplex beágyazott szoftver projekt erőforrás felhasználásának nyomon követése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Lengyel László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Nagyobb beágyazott szoftver projekteknél a fejlesztési folyamat elengedhetetlen része a szoftver minőségi jellemzőinek folyamatos ellenőrzése. Az előre meghatározott határértékek betartásával már az implementáció szintjén is biztosítható a hibalehetőségek számának csökkentése, ezáltal a szoftver minőségének magasan tartása, illetve felügyelete.

A munkám során először megvizsgáltam, milyen minőségi mutatókat használnak, és milyen követelményeket támasztanak ez egyes cégek a beszállítókkal szemben. Majd pedig szükség volt ezeknek a mutatóknak az eltárolására, hogy nyomon lehessen követni ezek változását, ezáltal a szoftver minőségét.

A szükséges adatok eltárolása egy adatbázisban lett megvalósítva, melybe naponta több alkalommal kerülnek feltöltésre az adatok, amennyibe valamilyen változás következett be a fejlesztett szoftverben.

Végül pedig ezeket az adatokat szükséges volt olyan módon megjeleníteni, hogy minden fejlesztő számára könnyen elérhető, és áttekinthető legyen, hogy lehetőségük legyen az erőforrások megfelelő elosztására a különböző modulok között, valamint a trendek követésére, hogy lássák az egyes modulok erőforrás használatának változását, és újra fel tudják osztani az erőforrásokat az igényeknek megfelelően.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.