Komplex dashboard rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Gönczy László
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Gyártásból származó adatok esetében elengedhetetlen a mért értékek valamilyen módú vizualizációja. A különböző események monitorozásából származó nagy mennyiségű adat nyers formában nehezen feldolgozható, azonban egy jól megtervezett, átfogó képet adó vizualizáció nagyban meggyorsíthatja a folyamatot. Az iparban már régóta jelen vannak SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) jellegű rendszerek, melyek többek között ezt a feladatkört is ellátják.

A dolgozatom célja egy ingyenesen elérhető technológiákra építő, gyártási adatokon alapuló komplex dashboard alkalmazás megtervezése és létrehozása. Ezen folyamat leírása közben kitérek néhány felhasználói élményt javító tervezési megfontolás ismertetésére, valamint bemutatok egy szabadon felhasználható, gyártási adatokra építő esettanulmányt is.

Az elkészült alkalmazás egy interaktív felületet ad a felhasználó kezébe, melynek segítségével különböző szűrések alkalmazásával képes lesz megválaszolni néhány, az adatkészleten megfogalmazott kérdést.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.