Komplex edzéskezelő szoftver fejlesztése vitorlázóknak, valamint edzőiknek Android, iOS és webes platformokra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Profi vitorlázóként mindig is zavart, hogy az edzéseimet nem tudtam megfelelően nyomon követni és az edzés közben kapott instrukciókon kívül nem volt lehetőség megőrizni a kapott tanácsokat. Egy mai profi egyesületben elvárt, hogy a sportolók edzésnaplót vezessenek, azonban ezt a versenyzők papír alapú naplóba vezetik, ami hamar elhasználódik, valamint nehezen kereshető és rendszerezhető. Emellett az edzők sem tudják utólag ellenőrizni, hogy a naplóbejegyzések valóban elkészültek-e – és így az aznap tanult megoldások valóban el lettek-e sajátítva.

A szakdolgozatomban a SailLog rendszert fogom részletesen bemutatni. Ez a komplex szoftver képes megoldani az előbb említett problémákat egy több platformon elérhető mobil alkalmazás és a hozzá kapcsolódó edzői webes felület segítségével. A rendszer nem áll meg az edzésnapló vezetés modernizálásánál, egy komplett oktatási segédeszközként funkcionál, ahol az edző képes értékelni a versenyzők munkáját, akikhez pedig azonnal megérkezik a visszacsatolás az aznapi munkájukról. Az elkészült program néhány hónapja már éles környezetben is működik, több mint 200 vitorlázó és edző töltötte le és számol be tapasztalatairól, hogy a rendszert még tovább lehessen fejleszteni.

A SailLog programcsomag egy hosszú fejlesztési folyamat eredménye, hiszen elkészítéséhez szükség volt iOS, Android valamint webes szoftverfejlesztési folyamatok és ismeretek elsajátítására. Jelen dolgozatban bemutatásra kerülnek a rendszer megvalósításához szükséges technológiák, a szoftver fő komponensei és architektúrája, a különböző platformokra készült alkalmazások, adatstruktúrák és a platformok közötti szinkronizáció. Végül, de nem utolsó sorban beszámolok a szoftver béta tesztelésének - vitorlázók általi – tapasztalatairól.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.