Komplex eseményfeldolgozás mobil szenzoradatfolyamokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ráth István Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A modellvezérelt rendszer- és szoftverfejlesztés napjaink egyre szélesebb körben elterjedt módszertana az összetett, minőségi és biztonsági szempontból kritikus beágyazott (kiberfizikai, Internet-of-Things, Smart Home) rendszerek területén. A módszertan központi fontosságú komponensei a modelleken értelmezett lekérdezések és transzformációk, melyek kulcsszerepet játszanak a nyelvközi átalakítások, forráskód-szintézis, tesztesetek, dokumentációrészletek automatikus generálása, valamint a valósidejű modellfeldolgozás során is.

A Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék részvételével, nemzetközi kollaboráció keretében fejlesztett VIATRA modelltranszformációs keretrendszer fontos eleme az iparban széles körben használt Eclipse Modeling platformnak, és számos nyílt forrású, illetve kereskedelmi modellezőeszköz részeként a modellvezérelt eszközfejlesztés alaptechnológiái közé tartozik. A VIATRA-hoz készült komplexesemény-feldolgozó modul számos fontos szolgáltatást nyújt az Internet-of-Things rendszereket fejlesztők számára, lehetővé téve több párhuzamos, aszinkron adatfolyam folyamatos, időablakos feldolgozását és összetett strukturális feltételekre élesített szabályok hatékony kiértékelését.

Feladatom a fejlesztésbe bekapcsolódva elkészíteni egy iOS operációs rendszeren futó mobil adatgyűjtő alkalmazást, mely képes a platform modern mozgási és fiziológiai adatokat szolgáltató funkcióit kihasználva a szenzorértékeket folyamatosan továbbítani a távoli szolgáltatón futó komplexesemény-feldolgozó modulnak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.