Komponens alapú webfejlesztés Angular keretrendszerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozatom fő témája a komponens alapú webfejlesztés, amelyet egy optikusok számára készített szemüveglencse rendelő alkalmazás elkészítésén keresztül mutatok be.

A diplomamunkám első részében egy technológiai áttekintést adok az Angularról (2.0.0 és újabb verzió), a keretrendszer fontosabb részeit, Component, Service, Directive és Module ismertetem, kiegészítve a függőség injektálással. A leírás során kifejtem, hogy mit értek komponens alapú fejlesztésen Angulart használva.

A következőkben arról írok, hogy a modern webalkalmazások készítése milyen feladatok elé állítja a fejlesztőket, és hogy hogyan oldja meg ezeket a problémákat az Angular CLI. Végül a szabványos webes komponensekről is szót ejtek.

Ezek után áttérek az általam készített alkalmazás bemutatására. Először az üzleti folyamatokat mutatom be, hogy kontextusba helyezzen az alkalmazást. Ezek után bemutatom az alkalmazás működését és felépítését. A következőkben komponens alapú szemlélethez kapcsolódó tervezési döntéseket ismertetem, végül pedig a megvalósítás néhány érdekesebb részletét emelem ki. A dolgozat zárásaként a tesztelésről is szót ejtek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.