Komponens automatikus integrálása Smart Services Routerre éles környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Csaba
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A vezetékes és vezeték-nélküli hálózatok konvergenciája miatt mindkét hálózatban az útválasztók hasonló szolgáltatásokat kell támogatniuk. A hálózati rétegre jellemző útválasztási funkciókon felül jellemzően forgalomvezérlés (traffic engineering) és csomagosztályozási feladatokat is el kell végezniük. A sok funkció a változatos szolgáltatói és hálózatüzemeltetési igények miatt rugalmas szoftver verziókezelést követel meg. Ezt a feladatot ráadásul az eszköz üzemszerű működése közben kell elvégezni. A hallgató feladata egy adott útválasztó eszköz már létező verziókövetési rendszerének az automatizálása, amely segítségével egyszerűbbé és megbízhatóbbá válnak az üzemeltetési folyamatok.

A hallgató feladatai:

• Tanulmányozza a modell alapú tervezés szakirodalmát. Ismerkedjen meg az Ericsson által fejlesztett Smart Services Router (SSR) eszközzel, valamint az eszköz menedzsment (Operation and Maintenance – O&M) keretrendszerével.

• Specifikáljon egy olyan modell alapú konfigurációs felületet az SSR eszközre, amely automatizált módon képes megoldani a verziójavítások és új verziókiadások kezelését.

• Tervezze meg és valósítsa meg a fenti rendszert.

• Tesztelje megvalósítását, munkáját részletesen dokumentálja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.