Koncertszervezést támogató rendszer fejlesztése iOS platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a mobil alkalmazások szerepe folyamatosan nő. A natív alkalmazások nagyobb felhasználói élményt nyújtanak, mint a webes mobilkliensek, ezért általában natív módon történik a fejlesztés. Az iOS a második legelterjedtebb platform, amely különösen a megbízhatósága és gazdag multimédiás lehetőségeinek köszönhetően a szórakoztatóiparban népszerű.

A zeneiparban problémát jelent, hogy a koncerttermek, illetve a klubok és zenekarok sokszor nehezen találnak egymásra főleg nagyobb távolságok esetén. A klubok gyakran nem tudják, hogy milyen zenekarok turnéznak a környéken, míg a zenekarok nem ismerik a távolabbi városok fellépési lehetőségeit.

Szakdolgozatom célja olyan alkalmazás készítése iOS platformon, amely segít megoldani ezeket a problémákat. Az elkészült alkalmazással lehetőség van közelben turnézó zenekarok keresésére, saját koncertlehetőségek meghirdetésére és pontozási rendszere segíti a megfelelő zenekarok kiválasztását.

Szakdolgozatomban bemutatom a használt technológiákat és azok fejlesztési lehetőségeit. Ismertetem a hasonló szolgáltatások működését. Megtervezem a rendszer kluboknak szánt back-end és front-end részét, elkészítem az alkalmazás prototípusát.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.