Konfigurálható CAN-LIN routing modul tervezése és implementálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Koller István
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Az autóiparban a kommunikációs hálózatok komplexitása elérte azt a szintet, melyen a vezérlő modulok kézzel történő konfigurációja már nem kivitelezhető. Ennek köszönhető, hogy a legtöbb szoftvergyártó kódgenerátorral segíti kommunikációs drivereinek konfigurálását.

A kommunikációt megvalósító szoftveregységeknek gyakran hiányzó része az eltérő kommunikációs hálózatok közti routingot megvalósító szoftvermodul. A routing kapcsolatok száma általában jóval meghaladja a kézzel karbantartható méretet. Kódgenerátorok alkalmazásával azonban a fejlesztés és a szoftverkarbantartás hatékonyabbá tehető, és segíthet elkerülni az esetleges fejlesztői hibákat.

Diplomamunkám célja az autóiparban széles körben elterjedt kommunikációs buszok (CAN – LIN) közti routing szoftvermodul kifejlesztése, mely egy generáló alkalmazáson keresztül konfigurálható. A generátor program bemenetéül hálózatleíró adatbázisok szolgálnak (DBC és LDF fájlok), kimenetét pedig a generált C-kód képezi (.c és .h fájlok). A generált konfigurációs fájloknak és a statikus (kézzel írt) fájloknak is meg kell felelniük a Bosch szoftverfejlesztési irányelveinek (“EB Coding Guideline” v4.0).

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.