Konfiguráló program készítése CANopen alapú elektronikai eszközökhöz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Harmati István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozatom középpontjában egy általános konfiguráló program fejlesztése áll, amely képes minden CANopen alapú elektronikai eszköz konfigurálására, paraméterezésére és diagnosztikai feladatok elvégzésére. A szoftver igény a Research Institute Hungary Kft. Elektro és Manufacturing osztályokon belül merült fel, melyek főbb tevékenysége, a beágyazott elektronikai eszközök tervezése és gyártása.

A dolgozat tartalmaz egy összefoglalót a CAN és CANopen protokollokról, és kutatást piacon található CANopen library implementációkról. A bemutatásra kerülő feladat egy olyan szoftver megtervezése és implementálása, amely képes a CAN buszon keresztül a CANopen protokoll szabványának megfelelően egy objektum könyvtár beolvasására, szolgáltatási adatobjektumok írásra műveleti adatobjektumok beállításra és ezen konfigurációs beállítások mentésére illetve betöltésére.

Az elkészült szoftver képes tetszőleges CANopen-es elektronikai eszközök konfigurálására ezért általánosan a CanTool nevet kapta. A program két részből áll: a WPF alapú GUI megjelenítőből, és a business logikát tartalmazó C++ csatoló dll-ből. A dolgozat végeredményeként előállt alkalmazás, így alkalmas a cégen belüli API R3000 autódiagnosztikai robotok konfigurálására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.