Könnyített zsonglőr játék (JuggleBoard) felműszerezése és automatizálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az egyik Craig Quat által oktatási célokra tervezett és használt eszköz a Juggleboard, amelyen labdák használatával könnyített zsonglőrgyakorlatokon keresztül fejleszthetjük a mozgáskoordinációt és a ritmusérzéket. Ezek a gyakorlatok a különböző mozgások gyakorlásán kívül hátrányos helyzetű emberek állapotának javítására is alkalmasak lehetnek az agy stimulálásával. Ehhez azonban nélkülözhetetlen az oktató, Craig Quat, aki fel tudja ismerni a nehézséget okozó mozdulatsort, és képes teljesen, vagy akár nüansznyi módosításokkal is megváltoztatni a feladatot ahhoz, hogy az a kívánt fejlődést (azaz agyi ingereket) váltsa ki.

A Juggleboard automatizált változatával lehetővé válik a felhasználók képességének/ügyességének a mérése, továbbá a különböző (akár adaptív) játékmódokkal felgyorsítaná a tanulási folyamatot és elősegítené az eszköz széleskörű használatát, ajtót nyitva a hosszútávú használatból eredő hatások további vizsgálatának és alátámasztásának. Ennek elkészítéséhez a szakdolgozatom során felszerelem a Juggleboardot szenzorokkal és szervókkal (vezérelt elektromotorokkal) és implementálnom a szoftvert, amely feldolgozza a mért szenzoradatokat és vezérli a "játékot" a felhasználó képességének figyelembevételével. Ennek pilléreként a programnak ismernie kell, hogy milyen alapszintű (fizikailag mért) paraméterek/események jelzik a felhasználó képességét, ami alapján a program a végrehajtott gyakorlatok nehézségi szintjeit szabályozni tudja.

Szakdolgozatomban bemutatom a prototípus megtervezésének folyamatát, a prototípus megvalósítását, hogy milyen szoftveres és hardveres kihívásokat tartogatott az elkészítése, továbbá a prototípus használatát és az ezalatt gyűjtött adatok értékelését. A munka elkészítése során törekedni kell az egyetemen tanult technikák alkalmazására úgy, mint a szoftvertervezési folyamatok és a méréstechnikai ismeretek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.