Konténermosó berendezés vezérlésének fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Gábor
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A gyógyszeripari gyártás során a végtermék összetevőit erre a célra készített konténerekben tárolják. Ennek megfelelően elengedhetetlen feladat a konténerek megfelelő sterilizálása, tisztítása. A gyógyszeripari konténermosókkal szemben támasztott követelmények előírják, hogy a mosófolyadék megfelelő mennyiségben és erősséggel tisztítsa meg a tárolóegységeket.

A modern gyógyszergyártási gyakorlatban lényeges szempont a rendszerek centralizált ellenőrzése, esetleges beavatkozások irányítása. Ebből a célból a konténermosó rendszernek rendelkeznie kell olyan irányítási és ellenőrzési felülettel, amelyen monitorozható a berendezés működése, hiba esetén gyors az észlelés és javítás.

A dolgozat témája egy gyógyszeripari konténermosó vezérlésének fejlesztése, valamint a „Helyes Gyártási Gyakorlat” (GAMP) alapján a tervezést támogató dokumentáció bemutatása. A szakdolgozat bemutatja a berendezéssel szemben támasztott követelményeket, megadja azok alapján a megtervezett funkciók leírását, a tervezés lépéseit. A dolgozat kitér a konténermosó vezérlőrendszerek fejlesztésére valamint a távoli naplózásra képes megjelenítő alkalmazás megvalósítására is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.