Könyvelői hálózat belső kommunikációs webalkalmazásának fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Jelen szakdolgozat célja a Könyvelők.hu internetes címtár és munkaközvetítő rendszer kérdés-válasz komponensének fejlesztése volt. Az internet-használat terjedésével és a virtuális technológiákba vetett vásárlói bizalom növekedésével az elektronikus piacterek jelentősége dinamikusan növekszik. Hipotézisem szerint az értékesítési folyamat során fellépő információs aszimmetria jelenségét célzott kommunikációs eszközökkel szükséges kezelni. Jelen szakdolgozatban egy egyedi szolgáltatás, a könyvelési és számviteli tevékenységet értékesítő virtuális kereskedelmi rendszer példáján mutatom be, hogy a virtuális tranzakciókat hogyan kíséri végig a keresletet és kínálatot összekötő kommunikáció, és milyen infokommunikációs válasz adható az információs aszimmetria okozta értékesítési problémára.

A rendszer egy objektum-orientált PHP alapú webalkalmazás formájában került megvalósításra. A kérdés-válasz komponenst egy egyedi, zárt forráskódú keretrendszer felhasználásával készítettem (PHP and C++ at Lightspeed továbbiakban PACAL).

Az alkalmazás fejlesztése során az alábbiak valósultak meg:

- Kialakítottam a könyvelő.hu munkaközvetítő rendszer kérdés-válasz komponensének egy fejlesztői oldalát (david.konyvel.net)

- Létrehoztam egy külső felhasználói (frontend) és egy adminisztrátori (backend) felületet.

- Különböző szűrési feltételek alapján listákat állítottam elő.

- Az alkalmazás keretében feltehetőek kérdések, azok megválaszolhatóak, és további hozzászólások írhatóak.

- A kérdések, válaszok és hozzászólások pontozhatóak.

- A kategorizálásra címkék szolgálnak.

A PACAL keretrendszerben íródott/íródó Könyvelők.hu jelen szakdolgozatban megvalósított kérdés-válasz komponensének publikus oldalon való megjelenésével bízunk benne, hogy a jövőben a felhasználói aktivitások elemzésével olyan összefüggésekhez juthatunk, mely az egyes könyvelők/könyvelőirodák megbízhatóságáról illetve szakértelméről tanúskodnak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.