Könyvolvasó alkalmazás fejlesztése e-ink célhardverre

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egyre többen jönnek rá napjainkban az e-könyvek használatának előnyeire. Az emberek túlnyomó része rendelkezik okostelefonnal, táblagéppel, vagy könyvolvasó készülékkel, amelyek mindegyikén akadályok nélkül lehet ilyen könyveket olvasni. A hagyományos, papírra nyomtatott könyvekhez képest az e-könyveket könnyebb tárolni, többet tudunk belőlük magunkkal vinni, ráadásul eszközeink számos funkciót tesznek elérhetővé, melyek nem lehetségesek az előbbi használata esetén.

Külföldön az e-könyvek és a könyvolvasó gépek piaca szárnyal, itthon is felemelkedőben van. Munkámmal ezt a felvirágzást szeretném elősegíteni egy nagyobb projekt keretein belül. Egy E ink technológiát használó könyvolvasó eszközre készítek alkalmazást, amely lehetővé teszi e-könyvek kényelmes vásárlását, letöltését, kezelését és olvasását. A projekt keretein belül továbbá hatalmas mennyiségű magyar nyelvű e-könyv kerül kiadásra, ez igazán meg fogja alapozni a piac sikerét Magyarországon.

Az alkalmazást Android platformra készítem el, az egyetem által rendelt E ink kijelzős könyvolvasó készülékeken ez fog futni. Ezeket az eszközöket a mi rendelésünkre gyártják, terveink szerint az alkalmazás fejlesztése és kimerítő tesztelése befejeztével piaci forgalomba fogjuk hozni őket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.