Kooperatív eseményszervező alkalmazás felhasználókezelő- és alapmoduljának fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Osman Omar hallgató társammal kitaláltunk egy projektet, melynek célja, egy olyan szoftver létrehozása, ami lehetővé teszi közösségeknek, hogy olyan formában kezelhessenek eseményeket, hogy azok egyes részletei még nincsenek véglegesítve, valamint amikhez kapcsolódnak, egyéb elvégzendő feladatok. Ezeket a feladatokat valamint az esemény részleteit a közösség együttműködve, lépésről lépésre tudja az alkalmazás segítségével nyomon követni, meghatározni.

A feladat magában foglal egy kliens, és egy szerver oldali megoldást is. Előbbi esetben egy mobil alkalmazás mellett döntöttünk, mégpedig React Native platformon, míg a szerver oldalhoz egy elosztott mikroszolgáltatásokból álló rendszert terveztünk el. Annak érdekében, hogy ne találjuk fel újra a kereket, a Spring Cloud, valamint a Spring Cloud Netflix keretrendszert választottuk, melyek egy mikroszolgáltatásokból álló megoldáshoz nyújtanak eszközöket.

Az én feladatom a rendszer alapjainak és architektúrájának megtervezés és elkészítése volt. Ebbe leginkább a felhasználó- és jogosultságkezelés valamint, a csoportokkal kapcsolatos üzleti logika tartozik bele. Ez mind a kliens, mind pedig a szerver oldalra vonatkozik.

A szakdolgozat, a bevezető és a specifikáció után tárgyalja a mikroszolgáltatások elkészítése során felhasznált technológiákat, és a teljes rendszer architektúráját, majd részletezi az egyes szolgáltatások tervezését. Ezek után, a mobil alkalmazás technológiáit mutatja be, amit követ az applikáció terveinek részletezése. Végül néhány egyéb, közvetlenül nem a fejlesztéshez kapcsolódó eszköz bemutatása, amely után az összefoglaló zárja a szakdolgozatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.