Kooperatív járműkommunikációs eszközök rádiós kommunikáció alapú rendszertesztje

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Bokor László
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban Európában, Amerikában és Ázsiában is rohamosan terjednek a közlekedés biztonságának és hatékonyságának növelését célul kitűző Kooperatív Intelligens Közlekedési Rendszerek (C-ITS). A járművek és az infrastruktúra kitüntetett elemei, mint ennek a rendszernek a részei, speciális kommunikációs médiumon keresztül, egy új, szabványos hálózati protokoll segítségével gyorsan és nagy mennyiségben továbbítanak adatot egymás között.

Egy megbízható C-ITS rendszer kiépítése és bevezetése előtt ismerni kell rádiós szempontból különböző szituációk, környezeti viszonyok között az eszközök viselkedését és teljesítését, hiszen fontos tudni azt, hogy egy adott terület teljes lefedéséhez hova és mennyi eszköz telepítésére van szükség. Ezen vizsgálatok rendkívül lényegesek és mérésük megkívánja egy megfelelő mérési rendszer megtervezését és megvalósítását.

A dolgozat részletesen be kívánja mutatni ezen rendszerek felépítését, koncentrálva az architektúra alsó rétegeire. A dolgozat célja egy olyan rendszer megtervezése és megvalósítása, melyet alkalmazni lehet a C-ITS eszközök rádiós rendszertesztjére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.