Kórházak közötti információs rendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szűcs Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az egészségügyi intézményekben a betegadatok tárolására használt informatikai rendszerekre még napjainkban is elsősorban a széttagoltság, elszigeteltség a jellemző. Az általam tervezett kórházak közötti információs rendszer célja ennek az elszigeteltség-problémának az enyhítése úgy, hogy a páciensek egészségügyi intézményben töltött ideje alatt történt eseményeket rögzíti, és azt hozzáférhetővé teszi más kórházakban is az azt megtekinteni jogosultak számára. Erre egy vékony klienses rendszert terveztem, amelynek a használatához egy biztonságos kapcsolatot kezelni képes böngésző elegendő. Intézményen belül helyi szerverek tárolják az adatokat, melyek hálózaton keresztül elérhetők az arra csatlakoztatott eszközökkel.

Kiemelt funkció a rendszerben a kardiológiai modul szívkatéterezésre vonatkozó nézete, mely a témában kutatásokat végző kardiológusok igényeinek figyelembe vételével került megtervezésre. Munkám során ez a funkció kapta a legnagyobb hangsúlyt.

A rendszer Java alapokra épült számos enterprise technológia felhasználásával (Java Enterprise Edition, JavaServer Faces), ezek mellett a kardiológiai modul részfunkcióit megvalósító tesztalkalmazás JavaSE használatával készült el.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.