Kórházi beteg tájékoztató rendszer tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A számítástechnológia megjelenése óta terjedése és fejlődése töretlen. Napjainkban ez a terjedés olyan szintet öltött a fejlett civilizációkban, hogy nehéz lenne az informatikai vívmányok nélkül elképzelni a világot. Életünk minden pontjában jelen vannak. Ezek az eszközök nem csak információs vagy egyszerű szórakoztatási forrásként szolgálnak, hanem komplexebb feladataink és ügyeink intézésére is gyors segítséget nyújtanak.

Az emberek feladataikat és kötelezettségüket egyre gyorsabban és gyorsabban szeretnék elvégezni. Lassan kijelenthetjük, hogy az idő, mint olyan, ténylegesen aranyat ér. Ebben a rohanó világunkban, minden intézmény lassan, de biztosan nyit az informatikai fejlődés irányában, így javítva az ügyintézésük sebességét és az emberek elégedettségét. Sajnálatos módon a kórházi intézmények ilyen terű fejlődésének sebessége kívánni valót hagy maga után.

Erre a problémára szeretettem volna egyféle megoldást nyújtani diplomamunkám során azzal, hogy egy kórházi betegtájékoztató rendszert megtervezek, majd megvalósítok egy webes és egy mobilon klienst is hozzá. A probléma megoldását egy olyan webes rendszerben láttam, amely segíti az embereket a kórházi szolgáltatásokkal kapcsolatos információ szerzésében, továbbá e szolgáltatások elérését is egyszerűsíti az időpont foglalás opciójával. Emellett a kórházi kezelés által létrejövő egyszerű dokumentumok kezelésre is felkészítettem a rendszert.

Célom megvalósítása közben, fontos ismereteket szereztem az általam használt technológiákkal kapcsolatban. Mélyebben megismerkedtem az egyik legelterjedtebb Javás webes keretrendszerrel a Spring frameworkkel és a hozzá kapcsolódó technológiákkal. Emellett a mobil kliens megalkotása közben, az Android alkalmazás felépítésével és programozásának részleteivel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.