Kórházi gépek monitorozása IP kamerákkal – kommunikáció a kamerák és a desktop alkalmazás között, desktop alkalmazás elkészítése, felvételek tárolásának kidolgozása

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Dr. Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatóhelyettese megkeresett engem 2015. augusztusában. Megkért, hogy legyek segítségére egy a kórháznak szánt rendszer elkészítésében. A rendszer a már működő életjelenségeket monitorozó gépek központi számítógépre való adattovábbítását kell, hogy megoldja.

A piacon léteznek ilyen rendszerek, azonban magas áruk és egyéb problémák miatt a kórház nem ruház be ilyenekre. A megfelelő betegbiztonság miatt a kórháznak azonban szüksége van egy ilyen rendszerre.

A lehetőségek felmérése után, melyeket a dolgozatban részletesen is kifejtek, kiderült, hogy a probléma úgy oldható meg, ha a monitorozó berendezések képernyőit kamerák figyelik. A rögzített képeket továbbítva egy számítógépre, egy program, karakterfelismerés segítségével dekódolja az értékeket. Az így megszerzett adatokat a rendszer eltárolja, és lehetővé teszi azok exportálását és nyomtatását.

A kívánt rendszer komoly architektúra kiépítését igényelte. A hálózat kiépítésétől kezdve, a rendszer a meglévő infrastruktúrába való beépítéséig, rengeteg problémát ölel fel. Rési Tamással, szaktársammal úgy döntöttünk, hogy ketten megalkotjuk a rendszert a lehetőségekhez képest a legjobban.

A szakdolgozat e rendszer tervezését és elkészítését foglalja össze. A tennivalókat felosztottuk egymás közt. Részletesen az általam tervezett és megvalósított feladatokat fejtem ki.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.