Korszerű automatizálási megoldások alkalmazása egy autóipari beszállító minőségellenőrzési rendszerében

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Veszprémi Károly
Villamos Energetika Tanszék

Egy, az ország észak-keleti régiójában található autóipari beszállító gyárában többféle audiomechanizmus műanyag és fém komponenseinek össze- és készre szerelését, továbbá minőségellenőrzését végzik. A gyár törekszik a minél precízebb és magasabb minőségű munkavégzésre. A minőségre való törekvésüket is mutatja, hogy a közelmúltban újabb ellenőrző célgépekkel bővítették gépparkjukat. A gépek közül az egyik előlapi panelek forgógombjainak minőségellenőrzését végzi, melynek tervezése és üzembehelyezése is munkám része volt.

A dolgozat elején ismertetem a gép működését a felmerült igényekkel, melyet a már megtervezett gép fontosabb részegységeinek bemutatásával folytatok. A komponenseknél megpróbálom bemutatni azon paramétereket, melyek közrejátszottak kiválasztásukban.

A továbbiakban a már üzemelő gép folyamatvezérlőjének megtervezett szoftverleírása olvasható, ami részletesen tartalmazza a gép működési követelményeit, melyet a minőségellenőrzési folyamatot megjelenítő alkalmazás bemutatásával folytatok.

Diplomatervemet az üzembehelyezéssel, az ott szerzett tapasztalatokkal zárom, melyekből levonom a következtetéseket, mit lehetett volna másképpen csinálni a projekt tervezése és kivitelezése során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.