Korszerű digitális differenciál-védelem alkalmazása hallgatói mérésben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Péter
Villamos Energetika Tanszék

Napjaink világát villamos energia nélkül már el se lehetne képzelni. Ám ahhoz, hogy az energiaellátás stabil és megbízható legyen, szükség van olyan készülékekre, amelyek a háttérből biztosítják ezt. Ezek azok az eszközök, amelyek, ha bármilyen hibát, rendellenes működést tapasztalnak a hálózaton, akkor azt minél hamarabb megszüntetik, és megkísérlik a normál üzemállapot visszaállítását.

A villamosenergia-rendszer egyik legnagyobb értékű része a transzformátor, amely üzembiztonsági szempontból is jelentős szereppel bír. Emiatt fontos a védelme is, amit egy Kirchhoff törvényen alapuló eszköz lát el, a transzformátor-differenciálvédelem.

Az egyetem célja, hogy olyan hallgatók kerüljenek ki a kezei közül, akik tisztában vannak a technológia mai állásával. A hallgatói mérés célja, hogy testközelből ismerkedjenek meg a diákok azokkal az eszközökkel, amelyekkel az iparban találkoznak. Ehhez elengedhetetlen volt a transzformátor védelem mérésének újragondolása, átalakítása. Ebben nagy segítséget kapott az egyetem a Protecta Kft.-től, hiszen a legkorszerűbb készülékét bocsátotta rendelkezésére, amely segítségével a hallgatók megismerkedhetnek a korszerű transzformátor védelmeivel.

A Diplomatervemben összefoglalom a transzformátor differenciálvédelem működését, bemutatom a Protecta EuroProt+ termékcsaládot, illetve részletesen tárgyalom az átalakítás folyamatát, valamint az új mérés menetét.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.