Korszerű webes technológiákra építő nyilvántartó alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Dolgozatom során egy folyamatban lévő alkalmazásfejlesztéshez csatlakoztam. Az alkalmazás az esztergomi Duna Múzeum számára készül, hogy ott leváltsa a jelenlegi elavult nyilvántartó rendszert.

Motivációm volt megismerkedni olyan korszerű technológiákkal, melyek a Javascript nyelvre építenek, és segítségükkel a vastagkliens fejlesztésén túl, pehelysúlyú szerver oldali alkalmazás is készíthető.

Így a félév során sikerült megismerkedtem a SailsJs keretrendszerrel, amivel a NodeJs szerver oldali Javascript motorra építve lehet pehelysúlyú adatvezért API interfésszel rendelkező szervert fejleszteni. Ezen felül pedig korábbi, első verziós Angular ismereteimet terjesztettem ki az új, második verzióra, ami már Typescript nyelven íródott.

Az alkalmazás fejlesztésén túl, feladatom volt még az ügyfél igényeinek felmérése, kódbázis felmérése és technikai adósságának csökkentése, dokumentációk készítése, módosítása.

A szakdolgozatom során bemutatom az ügyfél igényeit, az alkalmazás által használt technológiákat, a folyamatban lévő fejlesztésbe való integrációt, majd részvétel lépéseit, illetve értékelem a végeredményt összevetve az ügyfél igényeivel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.