Kotlin alapú közösségi autómegosztó Android alkalmazás Node.JS backenddel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mai felgyorsult világunkban az emberek szeretnének a lehető legkényelmesebben, leggyorsabban, illetve legolcsóbban eljutni A pontból B pontba. Ahogy sétálunk az utcán minden ember kezében okostelefonokat láthatunk, amiket általában értelmetlen dolgokra használnak, pedig manapság sok funkcióval bővíthetők ezek az eszközök különböző alkalmazások segítségével. Legtöbben az utazásaikat a saját autójuk használatával vagy tömegközeledési eszközök igénybevételével oldják meg. Ez sok esetben a vonatok és buszok késései miatt, illetve a nagy közlekedési dugók eredményeképp meglehetősen kényelmetlenné teszik mindennapjainkat.

E dokumentum egy alkalmazás elkészítésének lépéseit mutatja be, ami közösségi autómegosztó szolgáltatást kínál az Android operációs rendszert futtató telefonokkal rendelkező emberek számára. A rendszer megalkotásakor számos megtervezendő részlet volt, mint az adatbázis, a szerveroldali komponensek és maga az Android alkalmazás is. Ezek elkészítéséhez különböző, jól elterjedt technológiai megoldásokat alkalmaztam. A szolgáltatás használatával a felhasználók közös utazásokat szervezhetnek ezáltal csökkentve az utak telítettségét és javítva az autók kihasználtságát. Egy ilyen rendszer nem csak kényelmesebbé teszi az utazást, de közösségépítő ereje is van.

Alkalmazásom és a hozzá hasonló alkotások a jövőben sokat segíthetnek az utazó embereknek és hosszútávon a normál esetben egyedül autózók kiadásai is csökkennek azáltal, hogy másokkal társulva közösen osztoznak a költségeken. Sok vélemény szerint ez a jövő a közlekedésben.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.