Követelményelemzés és üzleti elemzés

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Lengyel László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szoftverfejlesztés egyik legfontosabb lépése a követelményelemzés, ennek a legnagyobb a hatása az elkészülő termékre. Ezért fontos a megrendelő igényeinek minél pontosabb, és közérthetőbb leírása egy követelménydokumentumba. Ez a dokumentum szolgál a megrendelő és a fejlesztők közötti szerződések alapjául. Valamint ez végigkíséri a szoftverfejlesztés teljes folyamatát a fejlesztésen és a tesztelésen át egészen az elkészült termék validációjáig.

A követelményelemzés folyamatának a hatékonysága kulcsfontosságú a minél teljesebb, és pontosabb követelménydokumentum elkészítéséhez. A hatékonyságot a követelményelemzés lépéseinek és sajátosságainak figyelembevételével, a követelmények könnyen szervezhetővé és pontosan nyomonkövethetővé tételével, mindenki számára egyértelmű leírásával, valamint folyamatos dokumentálásával lehet növelni.

A követelményelemzési folyamat hatékonyságának növeléséhez fontos megismerni a lépéseket, a hozzájuk tartozó módszereket, a szoftverfejlesztésben betöltött szerepüket, valamint a követelmények természetét, különböző típusait.

A feladat első része az említett folyamat részletes elemzése, beleértve a szoftverfejlesztés folyamatában betöltött helyét és szerepét, valamint a követelmények felépítését és rendszerezését. A feladat második része egy olyan alkalmazás megtervezése és elkészítése, ami a követelményelemzés folyamatát hatékonyabbá teszi és támogatja azáltal, hogy elősegíti a követelmények fentebb említett szempontok szerinti tárolását.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.