Követelménykezelés támogatása a létrehozástól az érvényesítésig ASP.NET MVC platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Lengyel László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A XXI. században a sikeresség, előrelépés szempontjából célszerű, hogy jelen legyünk a világhálón. Komoly multinacionális vállalatoktól kezdve egészen az egyéni kisvállalkozókig, az általuk nyújtott szolgáltatások informatikai támogatottsága alapvetően meghatározza sikerüket. Gondoljunk egy étterem belső informatikai rendszerére, melyben gyorsan és gördülékenyen zajlik a foglalás, kiszolgálás és számlázás, vagy egy kisvállalat bemutatkozó oldalára, melynek segítségével lépést tart a világgal.

Mindezen rendszerek, alkalmazások megszületésének első lépése az ötlet, mely kezdetben vágyak, gondolatok, elképzelések rendezetlen halmaza, mely a fejlesztés kezdetére egy egységes, teljes, átlátható követelményrendszerré növi ki magát. Az alkalmazásfejlesztés folyamata kerül támogatásra a szakdolgozat keretében kidolgozott webes megoldással. Az alkalmazásban a későbbi rendszer szereplői, folyamatai, követelményei és kulcsszavai egységes, rendezett formában kerülnek tárolásra és megjelenítésre, lehetőséget biztosítva a megrendelő számára kiegészíteni és priorizálni az addigi követelményrendszer elemeit. Az alkalmazás lehetővé teszi az ügyfelek bevonását számukra még érthető módon a tervezés fázisába, továbbá a strukturált és összetett tárolásnak, illetve a különféle exportálási módoknak köszönhetően a fejlesztés, dokumentáció készítés számára egy jól használható bemeneti adatforrásként szolgál.

Szakdolgozatomban áttekintem a követelményelemzés legfontosabb lépéseit és kihívásait, bemutatom a felhasznált technológiákat és részletezem az általam tervezett alkalmazás létrejöttének okait, a fejlesztés folyamatát, kezdve az adatbázis megtervezésétől egészen a felhasználóbarát megjelenítési felületig.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.