Közlekedési adatmegjelenítő komponens fejlesztése a SOLSUN okosváros mobil klienshez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az emberiség önpusztító életvitelének következményeit egyre inkább érezzük a saját bőrünkön. Ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében az energiafelhasználás, károsanyagkibocsátás, környezetünk megóvása a 21. század meghatározó kérdései között szerepelnek. A válaszok megtalálása érdekében globális együttműködésre van szükség minden területen!

Az informatika területén az okos város („Smart city”) koncepció is arra jelentkezik, hogy ennek az együttműködésnek szerves része legyen. A növekvő nagyvárosok infrastruktúrájának optimalizálása kulcsfontosságú lépés a magas életminőség hosszú távú szinten tartása felé.

A Budapesti Műszaki Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszéke négy konzorciumi partnerével együtt a SOLSUN (Sustainable Outdoor Lighting & Sensory Urban Networks) projektben azt a célt tűzte ki, hogy bizonyítsa az okos város létjogosultságát, szükségességét és hogy kialakítása, fenntartása lehetséges gyors és költséghatékony módon.

Ez a dolgozat SOLSUN-hoz tartozó mobil kliens egy jól meghatározható részének a fejlesztésével foglalkozik (hogyan lehetséges egy szenzorhálózat segítségével a forgalmi információk megjelenítése a felhasználónak), de a teljes képhez meg kell említeni a csapattagok által eddig elkészített programrészeket, beszélni kell a fejlesztés módjáról, a felhasznált eszközökről és magáról a SOLSUN működéséről is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.