Közműszolgáltatási igénygyűjtő webalkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovács Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban a közműcégek szerződésben korlátozzák a nagyfogyasztó ügyfeleik által napi szinten igényelhető szolgáltatás mennyiségét, valamint készlet-, és hálózatgazdálkodási okokból ezeket az igényeket előre összegyűjtik.

Ennek mind a szolgáltató, mind az ügyfelek szemszögéből a leggyorsabb, legegyszerűbb módja egy olyan webes alkalmazás, használata, amely képes ezen igények összegyűjtésére, valamint ezeknek az ügyfelek kivonatolt szerződéseivel való összevetésére. Elmulasztott igénylés esetén az alkalmazás képes a szerződés alapján igény generálására, ezzel biztosítva, hogy az igény leadásának elmaradása esetén sem marad szolgáltatás nélkül az ügyfél. Egy ilyen alkalmazásnak lehetőséget kell biztosítania az igénybejelentési időszakok szolgáltató által történő meghatározására is.

A szakdolgozatomban ismertetem azokat az üzleti igényeket, amelyek egy ilyen webalkalmazásra vonatkoznak, majd bemutatom az általam készített alkalmazás megtervezésének folyamatát, valamint a megvalósítás lényegesebb részeit is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.