Közös sportolás ösztönzése mobil alkalmazással

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a sport. Ebben fontos szerepet játszanak a különböző sportolást támogató mobil alkalmazások, valamint újabban a viselhető eszközök: az okosórák és okoskarkötők. A technológia adta lehetőségek a sporttevékenységek minden eddiginél alaposabb, részletgazdagabb megfigyelését és naplózását teszik lehetővé, melyek alapján segíteni, támogatni és ösztönözni lehet a felhasználót.

Az sportra történő ösztönzésnek jelenleg két típusa figyelhető meg a mobil alkalmazásokban. Az egyik közös sportolásra és ennek a sportolókra gyakorolt ösztönző hatására épít, funkcionalitását tekintve pedig a sportolás iránt érdeklődő felek egymásra találását segíti. A másik típus az egyéni sportolót célozza meg, akit hol virtuális jutalmazással, hol pedig a versenyszellem felébresztésével sarkall jobb teljesítményre.

Mindezek ellenére azonban gyakorta előfordul, hogy a felhasználó idővel elveszíti motivációját és felhagy a sportolással.

Dolgozatom célja, hogy a mobil eszközökbe épített rádiós azonosító képességeket kihasználva, a felhasználók virtuális összekapcsolásával és együttes motiválásával ezen két megközelítést ötvözve fejlesszek ki egy új, közös sportolást ösztönző rendszert.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.