Közösségi autómegosztó alkalmazás iOS platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat során egy Sharing Economy-ra (közösségi gazdaságra) épülő több platformos alkalmazás tervezési és implementációs lépései kerülnek bemutatásra. Az alkalmazás a nem használt járművek mozgósítását hivatott elősegíteni, mindeközben több embert juttat járműhöz, ezzel is támogatva a társadalmon belüli bizalom növelését. Az autó kényelmi funkciókat nyújt a tulajdonosok számára. A gazdasági fejlődéssel járó járműszám növekedéssel, azonban sokszor az infrastruktúra nem volt képes felvenni a versenyt. A parkolóhelyek, garázsok száma lassabb ütemben növekszik, mely megnehezíti az autósok mindennapjait, növeli a forgalmat és a dugók kialakulását egyaránt.

Az okostelefonok és okoskiegészítők gyors ütemű technológiai fejlődése új lehetőségeket biztosít az alkalmazás fejlesztésben. Az applikáció célja, hogy bemutassa a választott platformok képességeit és fejlesztési lehetőségeit, továbbá célja ezek együttműködésének a vizsgálata.

A mai követelmények esetében fontos, hogy a platformokon futó alkalmazás folyamatosan elérhető legyen a felhasználók számára A megoldáshoz a jelenleg elterjedten használt technológiák közül az iOS, watchOS, Node.js és Angular 2-t használtam fel. Az így elkészült alkalmazás tehát mobil, okosóra és webes felületen elérhető egyaránt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.