Közösségi e-könyv olvasó alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

2013-ban a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén lehetőségem nyílt bekapcsolódni egy már futó projektbe, amelynek a célja egy multi-platform közösségi e-könyv rendszer elkészítése. Az én feladatom a projekt részét képező Android alapú e-könyv olvasó alkalmazás továbbfejlesztése.

A diplomaterv témája három nagy egységre bontható. Az első részben bemutatásra kerül az Android platform, amely kapcsán kitérek a platformra való fejlesztés létjogosultságára. Ezt követően az operációs rendszer felépítése, az alkalmazások komponensei és az Android alkalmazások tesztelési lehetőségei kerülnek bemutatásra. Elkészítek egy tesztelési tervet, majd részletesen ismertetem annak megvalósítását.

A diplomaterv második részében bemutatom az Android platformon leggyakrabban alkalmazott REST kommunikációt megvalósító megoldásokat. Ezt követően megtervezek és bemutatok egy hálózati kommunikációt megvalósító architektúrát, amely megfelel a kitűzött feladatnak. Ebben a részben még elkészítek egy alkalmazást, amely képes az előzőleg megtervezett architektúra és webszolgáltatást leíró interfészek alapján, Android alkalmazásokba integrálható forráskódot generálni. Bemutatom a forráskód készítő alkalmazás használatát, majd kitérek annak konkrét alkalmazhatóságára.

A harmadik nagy egység a Facebook integráció bemutatásáról szól. Ebben a fejezetben ismertetem a Facebook integrációra alkalmas funkciókat, majd bemutatom a részletes megvalósítását.

A diplomaterv záró fejezetében összefoglalom az elért eredményeket, illetve a lehetséges továbbfejlesztési irányokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.