Közösségi eseményszervező alkalmazás tervezése és Android kliens fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az emberek egyre több időt töltenek digitális közösségekben, ami személytelenné teszi a kapcsolataikat. Az személyes kapcsolatok nagyon fontos szerepet töltenek be mindenki életében és ezek kialakulását támogatni kell.

Nehézkesnek mutatkozik egy program megszervezése a mai platformokon, ‒ melyek az ismerősi körön és célzott kiválasztáson alapszanak, ‒ mivel a felgyorsult életmódnak köszönhetően az emberek nem szakítanak kellő időt a másikra.

A dolgozatban bemutatásra kerül a megtervezett találkozás orientált eseményszervező platform és ahhoz tartozó Android kliens, továbbá az alkalmazáshoz készített keretrendszer, mely megkönnyíti a továbbfejlesztést. A szolgáltatás egy megjelenítési felületet biztosít a felhasználó számára, ahol meghirdetheti az elképzelését egy programmal kapcsolatban, amire más felhasználók jelentkezhetnek, majd a profiljukat megtekintve a szervező eldöntheti, hogy kiket fogad be. Végigjárom az alkalmazás és a hozzá készített keretrendszer tervezése és elkészítése során felmerült nehézségeket és azokra adott megoldásaimat. A dolgozat végén a keretrendszer továbbfejlesztési lehetőségeit elemzem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.