Közösségi funkciók fejlesztése webes oktatási rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Cserkúti Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A napjainkban egyre általánosabbá váló szélessávú Internet elérés és a rohamosan fejlődő webes technológiák következtében számos adminisztrációs feladat kényelmesen és hatékonyan elvégezhető online rendszerben. Nem képeznek kivételt ez alól a középiskolai oktatásban felmerülő adminisztrációs problémák (napló, hiányzási adatok, féléves oktatási statisztikák) sem.

A web elterjedésével párhuzamosan alakulnak/alakultak ki online közösségek eleinte speciális érdeklődési területek körül később általánosan minden ember számára. Ezen közösségi oldalak jelentősen leegyszerűsítik az online kapcsolattartást, amely egy oktatási rendszerben is fontos elem (elektronikus ellenőrző, üzenő füzet). Különböző közösségi funkciók implementálásával a rendszer a felhasználók számára egyszerűbbé, ember közelibbé tehető.

Jelen diplomatervezési feladat célja megtalálni, elemezni és implementálni ezeket a közösségi funkciókat egy webes oktatási rendszerben. A közösségi modul kialakítása a Myschool rendszerben történik. Az ebben a rendszerben kialakított közösségi információs rendszer moduljának főbb funkcióinak tervezését és bemutatását fogom megtenni

A dolgozat a MySchool teljes rendszeréről szól vázlatosan ismertetve a rendszer koncepcióját, motivációit az elérhető célokat és a közösségi funkciók szerepét az oktatási rendszerben. Szó esik arról is, hogy miképp érdemes ezek magas szintű tervezéséhez hozzáfogni és milyen speciális követelményekkel szembesülünk egy oktatási rendszer esetében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.