Közösségi háló alapú naptár fejlesztése Spring platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomaterv témája egy webes alkalmazás specifikálása, megtervezése és implementálása. Az elkészített alkalmazás egy mai igényeknek megfelelő, multimédiás- és közösségi funkciókkal kiegészített naptárprogram.

A közösségi funkciókból kifolyólag a feladatot szerver-kliens architektúrával valósítottuk meg. A szolgáltatást vékonyklienssel (böngészőn keresztül) lehet elérni, a felhasználók adatai központosítva vannak tárolva.

A program ellátja a hagyományos naptár funkciókat, mint az események létrehozása, módosítása, törlése, valamint ezek széleskörű testreszabhatóságát biztosítja (ismétlődések, egész napos események, stb.) A felhasználónak van lehetősége emlékeztetők felvételére, amik adott idővel az esemény előtt e-mail-t küldenek a megadott címre. Az eseményeit többféle időtartományban böngészheti, valamint a legalapvetőbb műveleteket egyszerűsített módon is elérheti, így növelve a felhasználóbázis produktivitását.

A naptárat csak regisztrált felhasználók használhatják, ám a bejelentkezési- és regisztrációs folyamatok megkönnyítésére a program képes közösségi portálok (Google és Facebook) biztonsági szolgáltatásait felhasználva authentikálni. Ezen kívül helyi bejelentkeztetés is lehetséges.

A többfelhasználós rendszer lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egymás naptárait megtekintsék, így könnyítve meg a szervezés folyamatát. A meghívottak szintén e-mail értesítést kapnak a keletkezett eseményről. Az eseményekhez lehetőség van helyszín és kép csatolására. Előbbi használatát egy térkép és adott körzeten belül történő helykeresés segíti, míg utóbbira az Instagram képkereső szolgáltatása nyújt megoldást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.