Közösségi hálózat tartalmak aggregálása webalkalmazással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mindennapi életünk során rendkívül sok közösségi felületet, platformot használunk arra, hogy életünk eseményeit mások számára is elérhetővé tegyük. Gyakran fordul elő, hogy különböző közösségi oldalakon ugyan annak az eseménynek más aspektusait közöljük, ez pedig azt eredményezi, hogy életünk összetartozó részletei a különböző közösségi oldalakon elszeparálódnak, ezzel pedig éppen azt nehezítjük meg, hogy mások is követhessék élményeinket.

A munkám célja egy olyan webes alkalmazás létrehozása, mely alkalmas a különböző közösségi szolgáltatóknál tárolt bejegyzéseink összegyűjtésére és egy helyen történő megjelenítésére.

A dolgozat fontos része megismerni a különféle közösségi oldalak kezelésének alapelemeit: az általuk használt autentikációs protokollokat, API-kat, amin keresztül a tartalmak és felhasználói adatok lekérése megvalósítható. Cél e programozási felületek felfedezése, korlátaik feltárása és ahol lehetséges, megkerülése. A szakdolgozat magában foglalja a webalkalmazás működéséhez szükséges technológiák, illetve függvénykönyvtárak kifejlesztését, melyek segítségével a közösségi oldalak és az azokon fellelhető tartalmak kezelése egységes, illetve egyszerűen bővíthető módon megvalósítható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.