Közösségi hálózatokat támogató eseményszervező rendszer mobil alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mobiltelefonok napjainkban rohamos fejlődésen mennek keresztül. Az egyre elterjedtebb okostelefonok segítségével egyre több ember érheti el az Internetet a nap bármely pillanatában. Az életünket könnyebbé tevő telefonos alkalmazásokban rejlő lehetőségeket még csak most fedezzük fel. Az Android, mint az egyik legígéretesebb mobil platform kiváló eszköz arra, hogy ezeket a lehetőségeket megvizsgáljuk. A közösségi hálózati szolgáltatásokkal együtt pedig a megalkotott rendszert még jobban integrálhatjuk a mindennapjainkba.

A dolgozatomban egy olyan eseményszervező rendszert tervezek meg és implementálok, ami képes olyan új funkciókkal felruházni a telefont, ami segíthet valós problémák megoldásában. Először egy implementáció-független architektúrát definiálok, aminek része egy adat SMS-alapú protokoll, illetve az Interneten keresztül történő kommunikációt támogató webes felület leírása.

A tervezés után bemutatom mind a mobil alkalmazás, mind a webes felület implementálását. A mobil alkalmazást a Java alapú Android platformon valósítom meg, a webes felületet pedig PHP segítségével. A közösségi hálózatok támogatását pedig a Facebook integráció egy megvalósításán keresztül mutatom be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.