Közösségi hálózatokkal integrált mobil hívásinformációs rendszer kidolgozása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A mai információs társadalomban sokféle eszköz áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy kapcsolatot tartsunk ismerőseinkkel. A kommunikációs lehetőségeknek számtalan formája létezik, kezdve a telefonbeszélgetéstől, az elektronikus levelezésen és az azonnali üzenetküldő rendszereken keresztül egészen a közösségi oldalakon történő információ-megosztásig. Könnyen előfordulhat, hogy a különböző csatornákon folytatott kommunikáció átláthatatlanná válik.

Diplomamunkám során egy olyan hívás információs rendszer fejlesztésén dolgoztam, mely a hagyományos telefonhívásokat igyekszik gazdagítani illetve színesebbé tenni az által, hogy az egyes hívások közben az adott hívás kontextusában minél hasznosabb információkat jelenít meg egy számítógépes kliens segítségével. A rendszer képes a különböző magán és vállalati címtárakkal valamint a közösségi oldalakkal történő integrációra, annak érdekében, hogy minél hasznosabb tartalmakat állítson elő a hívó/hívott félre vonatkozó információk alapján.

A dolgozatomban bemutatom a hívásinformációs rendszer felhasználási lehetőségeit. A feladat és a követelmények kifejtése után külön ismertetem a kliens és a szerver oldali tervezés és megvalósítás fő lépéseit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.