Közösségi integráció vizsgálata Java környezetben a Spring Social platformmal

OData támogatás
Konzulens:
Kövesdán Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomaterv célja, egy olyan alkalmazás létrehozása, amely segíti a felhasználót a saját Facebook oldalára történő képfeltöltésben, illetve az ide feltöltött képek menedzselésében.

Erre első ránézésre nem biztos, hogy túl nagy a kereslet, de vannak olyan csoportok, akik rendszeresen osztanak meg nagyobb mennyiségű képet a profilukkal, és nekik egy ilyen alkalmazás nagy segítség lehet. Ilyen lehet például egy fitneszedző, aki külön mappába gyűjti az egyes tanítványainak a képeit motivációs célokra, egy friss szülő aki képeket szeretne megosztani a babájáról, vagy éppen egy fotós aki a modelljeiről gyűjti a képeket külön albumokba. Ennek az előnye, hogy előre konfigurálható az egyes albumok láthatósága, ezáltal nem szükséges a képeken egyesével láthatóságot állítani.

Az alkalmazáshoz elkészítéséhez megismerésre kerül a Spring, és vele együtt a Spring Social keretrendszer, ami lehetővé teszi, hogy az alkalmazásunkat össze kössük különböző közösségi platformokkal (Pl.: Facebook, Twitter, LinkedIn, vagy akár GitHub, vagy Google). A megjelenítéshez JavaFX keretrendszert használ, amivel a grafikus felület XML-ből elkészíthető, így a kódban elkülönül a megjelenítés és az implementáció.

A diplomatervben bemutatásra kerül ezen alkalmazásnak a megtervezése, komponensek megismerése és bemutatása, valamint az alkalmazás implementálása és tesztelése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.