Közösségi jegyzet szerkesztő alkalmazás fejlesztése webes alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Cserkúti Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Véleményem szerint mérnökként nem csupán arra kell törekednünk, hogy szakmailag minél jobb terméket állítsunk elő, hanem arra is, hogy azzal valamilyen formában minél több ember életét könnyítsük meg. Ehhez kapcsolódóan érdemes megemlíteni, hogy napjainkban az okostelefonok terjedésével arányosan az internetező emberek száma is rohamosan növekszik. Olyannyira, hogy ez minden előnyével és hátrányával már-már teljesen beszőtte magát a mindennapjainkba. Viszont ez nem teljesen mondható el az élet minden területére. Az egyik ilyen hiányzó pont az, amit diákként társaimmal nap, mint nap tapasztaltunk, mégpedig az oktatás. Sajnos a jelenlegi edukáció nagyon nehezen tud lépést tartani az exponenciális technológia fejlődéssel és az ezzel járó generációs különbségek és elvárások változásaival.

Ennek a globális, óriási problémának egy kisebb kiragadott részére igyekeztem megoldást találni szakdolgozatom írása során egy közösségi jegyzetszerkesztő webes alkalmazás elkészítésével. Használatával a diákok kooperatívan tudnak jegyzeteket szerkeszteni, ezzel egymást és önmagukat fejlesztve sajátíthatják el az értékes és hasznos tudást. A kliens-szerver kommunikáción alapuló alkalmazásom fejlesztése során törekedtem a manapság elengedhetetlen, ízléses és kényelmes felhasználói felület kialakítására. Emellett nagy hangsúlyt fektettem a könnyen fenntartható és skálázható kódbázis írására.

Végeredményként elmondható, hogy a kezdeti céljaimnak megfelelő termék készült, mely egyelőre nem fogja gyökeresen felforgatni a felsőoktatást, viszont számomra olyan lehetőségeket térképezett fel, amelyek a későbbiekben, hosszútávon akár képesek lehetnek arra. Hiszek abban, hogy előbb-utóbb az oktatásunk is képes felhasználni azt az óriási előnyt, amit az internethozzáférés biztosít számunkra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.