Közösségi kerékpáros alkalmazás fejlesztése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Napjainkban egyre felkapottabb tevékenység lett a kerékpározás. Egyre több ember jár munkába ezzel az eszközzel vagy tölti szabadidejét két keréken. Ennek a trendnek megfelelően a kerékpárutak is rohamtempóban fejlődnek, épülnek ki. Sokszor észre sem vesszük vagy nincs arról információnk merre található, vagy merre visz egy-egy bicikliút. Esetleg, hogy merre találhatók olyan helyek, amelyek relevánsak lehetnek biciklin ülve.

A fentiek miatt, illetve mivel manapság szinte mindenkinek a zsebében ott lapul egy okos telefon, szakdolgozatom témája a Bikee közösségi biciklis mobilalkalmazás Android kliensének fejlesztése. A Bikee segítségével a felhasználók nyomon követhetik, szabadtéri tevékenységeiket, kereshetnek a közelben lévő érdekesebb pontok (éttermek, kávézók, szervizek stb.) között, valamint meg tudják tervezni, illetve jeleníteni útvonalukat az éppen aktuális pozíciójukból, egy általuk kiválasztott ponthoz a térképen. Az útvonaltervezés után pedig az alkalmazás el is navigálja őket a célhoz. A szoftver felhasználói fiókkezelést is megvalósít, ezért historikus adatok megjelenítésére is lehetőség nyílik.

Szakdolgozatom első felében felkutatom és röviden elemzem a Google Play áruházban elérhető, sporttevékenységhez és kerékpározáshoz köthető népszerűbb alkalmazásokat. Ezt követően bemutatom az Android platform főbb tulajdonságait, illetve a Bikee architektúráját. Végigjárom a tervezés fontosabb lépéseit, kifejtem a sarkalatosabb tervezői döntések okát. A továbbiakban pedig a megvalósítás lépéseit vázolom fel. Végül az elkészült szoftver tesztelése, és a továbbfejlesztési lehetőségek kerülnek górcső alá.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.