Közösségi kottamenedzsment rendszer továbbfejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Knapp Ádám
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Szakdolgozatom témája egy kamarakórusok vagy -együttesek számára kialakított webes rendszer továbbfejlesztése, tökéletesítése. A Közösségi Kottamenedzsment nevet viselő rendszer képes különböző típusú zenei dokumentumok (pl. kották, hangfelvételek, dalszövegek) tárolására zenemű szerint csoportosítva, verziókezelésre, felhasználó jogok kezelésére. A rendszer címkék formájában tárolja a zeneművek és dokumentumok metaadatait. Lehetőség van a fájlok helyességének ellenőrzésére, illetve különböző formátumok közti konverzióra. Ezek a funkciók modulok segítségével bővíthetők.

A Közösségi Kottamenedzsment rendszer kialakítása folyamán néhány hasznos funkció időhiány miatt nem kerülhetett megvalósításra. Ezek közé tartozik például a műsorok összeállítása a rendszerben szereplő zeneművekből, illetve egy olyan kereső szolgáltatás, mely nem szöveg, hanem dallamrészlet alapján képes keresni a feltöltött dokumentumok között. A rendszer felhasználói felülete helyeken nehézkesen kezelhetőre sikerült, illetve kisebb hibák is maradtak az implementációban.

Dolgozatomban értékelem a Közösségi Kottamenedzsment rendszert, kiemelve annak hiányosságait, és elemezve a továbbfejlesztési lehetőségeket; bemutatom az általam implementált új fő funkciókat, és helyes működésüket tesztekkel ellenőrzöm; illetve dokumentálom a kisebb módosításokat és javításokat, melyeket a rendszeren végeztem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.