Közösségi kottamenedzsment rendszer kialakítása

OData támogatás
Konzulens:
Knapp Ádám
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A kották kezelése fontos feladat az ének- és zenekarok életében. A kották sokszorosítását hagyományosan a kották fénymásolásával oldják meg, és a kották tárolásához szükséges rendszerezést is kézzel végzik. Ma az informatikai technológiák és a digitalizáció lehetővé teszi, hogy a papír alapú kottatároló rendszereket felváltsa a kották számítógépes tárolása. Ez a változás a kották megosztását is könnyebbé teszi.

Egyes esetekben a fénymásolt kották rossz minőségűek (akár közel olvashatatlanok is lehetnek), vagy hibákat tartalmaznak. Kottaszedő szoftverek használatával a kottákat újraszerkeszthetjük, kijavíthatjuk a hibákat és új, jó minőségű kottát kaphatunk. Szakdolgozatom célja egy olyan rendszer megtervezése és implementációja volt, melyet egy énekkar vagy zenekar alkalmazni tud a kottái és hangfelvételei kezelésére, tárolására, megosztására, és az ezekkel kapcsolatos kérések és hibabejelentések kezelésére.

Egy ilyen rendszernek sokféle kottát kell tudnia kezelni. Egyes esetekben a különböző kottatípusok automatikusan átkonvertálhatók egymásba. Dolgozatomban megvizsgáltam az automatizált konverzió lehetőségeit, és foglalkoztam a dokumentumok helyességének ellenőrzésével, fájlok összehasonlításával és különféle keresési feladatokkal. Néhány modult implementáltam ezen funkciók elvégzésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.