Közösségi mobilalkalmazás fejlesztése NFC alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Benyó Balázs István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az egyetemi polgárok közösségi élete, valamint az egyetemhez kapcsolódó információk megosztása, elsődlegesen nem az egyetem keretein belül, hanem harmadik fél által fejlesztett informatikai rendszerek felhasználásával zajlik. Ezen folyamatoknak sok hátránya közül kiemelkedik az információ biztonság, valamint a személyes kapcsolatok elvesztése, kiüresedése.

A diplomatervező feladata egy olyan közösségi mobil alkalmazás kifejlesztése, mely ösztönzi a felhasználókat a személyes kapcsolatok kiépítésére, önszerveződő típusú, valamint a kapcsolati hálózat kiépítésével segít a rendszer moderálását automatizálni.

A rendszerbe való belépés teljesen szabad, viszont az aktivitás kiterjesztése a felhasználó személyes kapcsolati hálózatával együtt tud csak bővülni. A felhasználók a többi felhasználó információit automatikusan értékelik, moderálják, mely alapján a többi felhasználó el tudja dönteni, hogy a megosztott információ releváns-e.

A rendszerben a felhasználóknak lehetősége van csoportokba belépni, valamint csoportokat alakítani. A felhasználók biztonsága a közösségi kapcsolati hálózat alapján biztosított. A diplomatervezőnek feladata a tanszéken folyó kutatás-fejlesztési munkába való bekapcsolódás, valamint az aktív részvétel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.