Közösségi portál fejlesztése .NET technológiák felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Kaszó Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A XXI. században, az internet fénykorában komoly kihívást jelent az emberek kimozdítása, valamint az internetes kapcsolatok valós találkozásokká alakítása. Sokan vannak, akik a társasági körük egy részét az internet segítségével találták meg, de még mindig azok vannak jelentős többségben, akik a virtuális kapcsolataikat nem képesek a valós élet síkjára átmenteni.

A kifejlesztett alkalmazás ezeket a problémákat szem előtt tartva igyekszik lehetőséget kínálni a felhasználók számára, hogy egy általuk választott időpontban részt vehessenek több más, számukra ismeretlen taggal egy közös mozizáson, ahol akár új kapcsolatokat és barátságokat teremthetnek.

A dolgozat első felében elméleti áttekintést nyújtok az alkalmazásban használt technológiákról, fejlesztői eszközökről. Ezt követően ismertetem a portállal szemben támasztott elvárásokat, követelményeket, majd a negyedik fejezetben a fontosabb tervezési és megvalósítási lépéseket mutatom be. Az ötödik fejezetben az alkalmazás tesztelését, illetve a működés naplózását ismertetem. A dolgozat zárásaként értékelem az elkészült alkalmazást, megvizsgálom a továbbfejlesztési lehetőségeket, a függelék részben pedig néhány jellemző képernyőkép formájában bemutatom az elkészült portál felhasználói felületét.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.