Közösségi portál kialakítása ASP.NET alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A 2000-es évek közepétől nagy mértékben átalakuló internetezési szokásoknak köszönhetően előtérbe kerültek a közösségi oldalak. Ezek fő célja egy-egy közösségi háló kiépítése volt, melyek segítségével a felhasználók napi szinten tudtak kapcsolatot tartani és tartalmat megosztani ismerőseikkel. Ezen oldalak folyamatos fejlődése során, a felhasználói élmény növelésével és új web 2.0-ás funkciók megvalósításával bővíthették felhasználói bázisukat.

A nagyobb közösségi oldalak programozási felületet biztosítanak azon fejlesztők számára, akik integrálni szeretnék a közösségi oldalak nyújtotta szolgáltatásokat saját projektjükbe. Ennek segítségével akár újabb közösségi oldalakat is létre lehet hozni, melyeket kiegészíthetnek a fejlesztők számos új, témakör specifikus funkcióval.

A BME AAIT tanszékének aláírás-hitelesítéssel foglalkozó csoportja jelenleg nem rendelkezik olyan közösségi oldallal, mely hatékonyan segítené a kutatási munkában résztvevők közötti kommunikációt és együttműködést, valamint bemutatná az eddig elért eredményeket.

A hallgatónak a következő feladatokat kell megvalósítania:

Mutassa be az ASP.NET MVC keretrendszert és fejlesztési lehetőségeit

Mutassa be a Facebook közösségi oldal által biztosított programozói felületet

Tervezzen meg és implementáljon egy ASP.NET MVC alapú közösségi oldalt a BME AAIT aláírás-hitelesítő kutatócsoport számára

Valósítson meg egy olyan motivációs rendszert, mely elősegíti a felhasználói aktivitást

Integráljon Facebook közösségi szolgáltatásokat, valamint implementáljon egyedi Silverlight komponenseket a felhasználói élmény növelése érdekében

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.