Közösségi tanulást segítő webalkalmazás .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A tanulás elméletben egy holtig tartó folyamat, amely minden ember életében hosszabb-rövidebb ideig, de jelen van. Az alapvető boldogulás múlik ezen, szóval nagyon fontos mindenki életében, de talán az egyik legfontosabb a fiatalokéban. Mivel a fiatal generáció mindig a legújabb technológiai vívmányokon edződve nő fel, ezért ezt az adottságot érdemes átfordítani előnyre és kihasználni a lehetőségeket, hogy minél könnyebben elérhetővé és nyitottá tegyük az információt és tudást számukra.

Nyugodtan kijelenthető, hogy a 2010-es évekre a társadalom széles rétegének már elérhető a szélessávú internet. Ezen felbuzdulva talán érdemes lehet a közösségi digitális élet és az interaktív oktatás-tanulás témakörét átgondolni és egy új, aktuális köntösbe bújtatva megreformálni az élet ezen területét. Természetesen nem arról van szó, hogy akkor innentől kezdve nincs szükség tanárokra, mert természetesen mindig is lesz. Egész egyszerűen ez a projekt az oktatás hatékonyságának növeléséről szól. Leegyszerűsítve azt is lehetne mondani, hogy ha a gyerek egész nap a gép előtt ül, akkor legalább valami hasznosat is csináljon.

Az általános iskolás korosztályú gyerekeket pedig a legjobban egy dizájnos, interaktív alkalmazással lehet megfogni, amelyben az osztálytársak és a tanárok együtt építik fel a digitális osztálytermet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.