Közösségi webáruház fejlesztése Google App Engine platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Diplomatervemben egy alapvető funkciókat megvalósító közösségi webáruház fejlesztése volt a feladatom elosztott környezetben. A mai igényeknek megfelelően a felhasználói felület az AJAX technológiát alkalmazza. Szerver oldalon Java nyelven készítettem el az alkalmazást a Google App Engine felhő alapú platformra.

A feladatkiírásnak megfelelően az alkalmazás integrálja a Facebook fiókkal való belépést és a Google Analytics szolgáltatást is. Az adattároláshoz az alkalmazás a NoSQL típusú High Replication Datastore-t (HRD) használja. Az irodalomkutatással foglalkozó fejezetben részletesen kifejtem a relációs adatbázisok és a HRD közötti különbségeket.

A diplomatervezés során jelentős mennyiségű fejlesztői dokumentációt tanulmányoztam. A technológiák elsajátítása után, az alkalmazás tervezését és implementálását követően JUnit tesztekkel bizonyítottam be munkám eredményességét.

A felhasználói élmény növelése céljából az elkészített alkalmazás támogatja a böngészők előzménykezelését is, melynek hiánya gyakori hiba az AJAX technológiát alkalmazó weboldalak esetében. Az előzményeknek köszönhetően a felhasználói interakciókat a Google Analytics segítségével tudjuk nyomon követni.

Továbbfejlesztési lehetőségeinek köszönhetően az alkalmazás üzleti célú felhasználása is elképzelhető a jövőben.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.